Hoe raak je alle zomer kilo’s na al die talloze festivals kwijt?

zomer festivalZomer kilo’s, veel mensen moeten er mee dealen na de zomervakantie. Zeker na het bezoeken van allerlei zomerfestival gaan je broeken vaak toch wat strak zitten. Natuurlijk is dat wel een goede reden om te gaan shoppen, maar je bent toch liever weer op je oude gewicht. Maar hoe raak je die zomer kilo’s weer kwijt?

Let op je voeding

“Ieder pondje gaat door het mondje” zegt men weleens. En eigenlijk is dat ook wel, calorieën die je niet gebruikt worden vanzelf omgezet in lichaamsvet. Waarschijnlijk heb je tijdens de zomervakantie niet zo op een calorie meer of minder gelet. Tijd om dus je voedingsschema onder de loep te nemen. Hier een aantal tips:

 • Drink minder frisdrank en alcohol en drink meer water of thee.
 • Eet gezonde maaltijden met veel vezels. Deze vullen meer, waardoor je minder trek krijgt en gaat snoepen.
 • Eet gezonde snacks, zoals fruit, nootjes en rijst wafels.
 • Gebruik een afslanksupplement zoals Eco Slim. Lees meer over Eco Slim hier. Door producten zoals Eco Slim te gebruiken kun je het metabolisme van je lichaam stimuleren.
 • Houd een eetdagboek bij. Dit kan gewoon in een schriftje, maar er bestaan ook goede apps voor, voor op je telefoon.

Beweeg!

Zomer kilo’s gaan er extra snel af, wanneer je beweegt. Pak vaker de fiets i.p.v. de auto, doe lopend de boodschappen of ga weer langs de sportschool. In de meeste sportscholen beginnen de groepslessen weer in september. Een goede motivatie om te gaan dus!

Vertel je omgeving erover

Iedereen ken het wel: je bent zo goed bezig met afvallen, totdat je op bezoek gaat bij een vriend of vriendin. Voor je het weet zit je aan de zelfgebakken cake en aan de chips. Vertel je omgeving van te voren, dat je je zomer kilo’s kwijt moet.

Stel jezelf een doel

Wat dacht je van een nieuw paar schoenen of een schoonheidsbehandeling? Wanneer je weer helemaal in shape bent, mag daar best wel wat tegenover staan. Stel jezelf een doel en zet daar ook wat tegenover. Dat helpt je door moeilijke momenten heen.

Voorbeeld van een eetschema

Weet je niet waar je moet beginnen met gezond eten? Wij hebben een basis eetschema opgesteld. Natuurlijk kun je hiermee eindeloos variëren. Het schema is gemaakt voor een gemiddeld persoon. Met dit schema krijg je niet teveel calorieën binnen, maar wel alle voedingsstoffen. Zo ben je de zomer kilo’s snel kwijt en ben je in de herfst weer helemaal in shape.

Ontbijt:

 • Havermout gemaakt met 50 gram havermout, 200 ml (plantaardige) melk, kaneel en een handje rozijnen.
 • Twee koppen thee.

Tussendoor:

 • 1 stuk fruit(bijvoorbeeld een appel, banaan of 100 gram fruit
 • 2 koppen thee.

Lunch:

 • 3 boterhammen met boter en beleg.
 • 2 koppen thee

Tussendoor:

 • 1 stuk fruit(bijvoorbeeld een appel, banaan of 100 gram fruit).
 • 2 koppen thee.

Avondeten:

 • 300 gram aardappelen gekookt.
 • 200 gram prei.
 • 75 gram vlees/vis/vegetarisch.
 • 2 glazen water.

Tussendoor:

 • Schaaltje kwark met 1 handje noten.
 • 2 koppen thee.

Kamp je niet alleen met overgewicht na de zomerfestivals? Lees dan in dit artikel hoe je weer helemaal fit wordt na een goed feestje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *