Hoe bereid je je voor op een zomer festival?

Wanneer je eindelijk kaartjes hebt gescoord voor dat festival waarvan je al tijden droomde kan de voorbereiding gelijk beginnen. Door goed voorbereid op pad te gaan kun je een hoop ellende voorkomen. Zo is het fijn om te weten hoe je op het festival gaat komen en waar je allemaal rekening mee dient te houden. Op deze manier hoef je jezelf niet al teveel zorgen meer te maken over alle randzaken en komt het allerbelangrijkste op de eerste plaats, namelijk zoveel mogelijk genieten. Let daarom bij je voorbereiding op de volgenden dingen.

Waar slaap je?

Het is gebruikelijk dat er bij meerdaagse festivals gekampeerd wordt. Hier is natuurlijk niets mis mee, sterker nog, het hoort erbij en is vaak reuze gezellig. Maar het is wel fijn om de juiste uitrusting te hebben. Met een goede tent weet je zeker dat je ook bij slecht weer geen problemen zult hebben. Dit is wel zo fijn aangezien je nooit weet wat het weer gaat doen. Niemand wordt er vrolijk van om in een tent te moeten slapen die lek en doorweekt is. Een stoeltje of iets soortgelijks om te kunnen zitten is ook fijn. Bekijk daarnaast goed waar je camping zich bevindt en hoe je hier kunt komen. Vaak geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus ga vroeg op pad om de beste plekken te kunnen bemachtigen.

Hoe kom je op het festival?

Voor de meeste festivalsĀ is veel ruimte nodig en ze vinden dan ook plaats op afgelegen plekken (1). Wanneer je over een auto beschikt is dit vaak geen probleem. Er wordt altijd gezorgd voor grote parkeerterreinen met voldoende plaatsen zodat iedereen zijn of haar bolide kwijt kan. Met het openbaar vervoer kan het iets lastiger zijn. Vaak zijn er geen stations in de buurt, maar gelukkig heeft de organisatie hier vaak een oplossing voor. Zo rijden er pendelbussen vanaf de nabijgelegen stations zodat je alsnog met het openbaar vervoer op de plaats van bestemming kunt komen. Let goed op hoe lang je nodig hebt. Het kan namelijk druk zijn en de reis kan wat tijd in beslag nemen. Je wilt natuurlijk niet het eerste optreden missen.

Wat kan ik echt niet missen?

Maak van tevoren een lijstje met dingen die je echt nodig denkt te gaan hebben en sla deze in. Net als met een boodschappenlijstje is het de handigste manier om niets te vergeten. Zo moet je bijvoorbeeld voorbereid zijn op verschillende omstandigheden. Houd ook de weersvoorspelling goed in de gaten de dagen voordat je gaat. Het is goed om te weten of het warm of koud wordt in verband met de kleding die je al dan niet moet meenemen. Sla daarnaast wat eten en drinken in voor op de eerste dag en zorg dat je iets mee hebt voor als het gaat regenen. Verder is het fijn een goede zonnebril te hebben voor als de zon de hele dag schijnt. In dat geval moet soms zelf de zonnebrand tevoorschijn getoverd worden. Je kunt maar vast op ieder scenario voorbereid zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *